Portefeuille-informatie ABN AMRO, ING én nu ook Rabobank bij Advies-Check

Sinds kort is ook de inhoudelijke informatie over de modelportefeuilles van de vermogensbeheeroplossingen van Rabobank zichtbaar via Advies-Check. Daarmee toont Advies-Check nu de portefeuille-informatie van alle 3 grootbanken.

De oplettende gebruiker van onze vergelijkingstool had al even in de gaten. Nadat in het eerste kwartaal de portefeuille-informatie van de vermogensbeheerconcepten van ABN AMRO was toegevoegd, kan sinds eind april ook de gegevens worden ingezien van alle vermogensbeheeroplossingen van de Rabobank. Die van ING waren eerder al inzichtelijk. Net als tientallen andere financiële aanbieders.

Van elke beleggingsoplossing zijn de grootste 10 posities zichtbaar, en daarnaast de asset-verdeling. De informatie wordt 1 x per kwartaal geactualiseerd.

Dit is de keuze van Advies-Check geweest. Wij vinden het namelijk niet relevant voor financieel adviseurs om steeds op de hoogte te zijn van de meest recente portefeuilles. Als een financieel adviseur samen met een klant voor een bepaalde beleggingsoplossing kiest, geeft de klant daarmee zijn vertrouwen af aan de betreffende aanbieder om zijn vermogen zo goed mogelijk conform het risicoprofiel te beleggen. Globaal inzicht in de wijze waarop de aanbieder dit doet, kan gezien worden als bewijs en als basis van vertrouwen.

Wij denken dat we met het tonen van de belangrijkste posities per het einde van het kwartaal en de bijbehorende asset-verdeling jou als financieel adviseur en jouw klant voldoende indruk kan krijgen van de aanbieder.