Nieuws

Nieuwe aanbieders in de vergelijkingstool

Niet alleen is het aantal beleggende consumenten flink gegroeid in 2018, ook het aantal aanbieders is behoorlijk gestegen. Natuurlijk hebben we de vergelijkingstool van Advies-Check hierop aangepast. Nieuw in de tool: Zwitserleven Beleggen, de Vermogensverzekering van Reaal, de beleggingsstrategieën van Slim Vermogensbeheer en Aegon Beheerd Beleggen.

5 redenen om te kiezen voor een profielfonds ipv vermogensbeheer

Modelportefeuilles van vermogensbeheerders en profielfondsen van fondshuizen zijn onderling vergelijkbaar. Het gaat in alle gevallen om vermogensbeheer voor een bepaald risicoprofiel. Als je als adviseur klanten wilt begeleiden naar vermogensopbouw heb je dus een keuze. 5 redenen om te kiezen voor een profielfonds ipv een vermogensbeheerder.

5 redenen om te kiezen voor vermogensbeheer ipv een profielfonds

Voor het derde jaar op rij heeft beleggen aan populariteit gewonnen. Voor een belangrijk deel is de groei te danken aan de groei van online vermogensbeheer. Is vermogensbeheer inderdaad dé manier om vermogen op te bouwen? Ook voor een adviseur die zijn klant begeleidt naar vermogensopbouw? 5 redenen om te kiezen voor een vermogensbeheerder ipv een profielfonds.

Beleggen in Box 1 nog geen gemeengoed

Als het gaat om het pensioen, zitten veel consumenten niet te wachten op verhalen over eerste, tweede of derde pijlers, of Box 1, 2 of 3. Zij willen alleen weten of ze er later nog warmpjes bij kunnen zitten. Voor bijna een derde van de werkende Nederlanders is dat nog maar zeer de vraag. Zij bouwen minder op dan 70% van het laatst verdiende inkomen. Extra pensioenopbouw kan helpen. Maar via sparen is dat moeilijk. Biedt beleggen uitkomst?

Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 1)

Veel financieel adviseurs verwijzen mensen graag direct naar een vermogensbeheerder bij vragen over beleggen. Zo min mogelijk zorgplicht, lijkt hun credo. Toch onthouden adviseurs hun klanten zo van aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden. Met dank aan wet- en regelgeving, helaas.

Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 2)

In onderzoeken van Advies-Check komst steevast naar voren dat profielfondsen over het algemeen beter renderen dan modelportefeuilles van vermogensbeheerders. Beleggingstechnisch is er weinig onderscheid. Kostentechnisch wel, en dat verklaart het verschil in rendement. En dan is er nog een verschil: de zorg- en administratieplicht voor adviseurs. Dat verschil maakt hét verschil…

Het complete verhaal over zorgplicht bij profielfondsen (deel 3)

Wie als adviseur een bepaalde gemaksoplossing als een profielfonds adviseert aan zijn klant, heeft een Nationaal Regime-vergunning van de AFM nodig. Je gedraagt je dan namelijk als een ‘beleggingsonderneming’ waar zorgplicht en rapportageregels voor gelden. Sinds begin 2018 is MIFID II van kracht, met zwaardere regels voor beleggingsondernemingen. Wat betekent dit voor jou als je klanten wilt adviseren over profielfondsen?

Het Maggi-concept voor de financieel adviseur

Ondanks de vele vragen die mensen hebben op het gebied van sparen, beleggen en aflossen, maken er maar weinig de gang naar een adviseur. En wie dat wél doet, krijgt maar een beperkt advies. Het wordt tijd voor een beetje Maggi van de financieel adviseur.

Hoe haalbaar zijn financiële doelen?

Wie vanaf zijn 68e tot zijn 90ste naast zijn AOW 1.000 euro extra per maand zou willen, moet tegen die tijd 380.000 euro hebben gespaard (rekeninghoudend met 1,5% inflatie). Maar 1.000 euro nú is niet hetzelfde als 1.000 euro over 20 jaar… Met dank aan de inflatie… Hoe haalbaar zijn financiële doelen? Met sparen of met beleggen?

MIFID II zet de onafhankelijke adviseur deels buitenspel

Het was een flinke klus, maar het is gelukt. MIFID II is ingevoerd en banken en vermogensbeheerders doen hun stinkende best om het vermogen van hun klanten te beheren conform de nieuwe regelgeving. Dat lijkt positief, maar ís dat het ook?

Risicometer Beleggen mist effectiviteit

Twee jaar geleden introduceerde de NVB de Risicometer Beleggen die aangeeft hoe volatiel een modelportefeuille mag zijn op een schaal van 1 tot 7. De meter zou vermogensbeheerders beter vergelijkbaar moeten maken. Dat nobele streven is helaas jammerlijk mislukt.

Evaluatie 2017: Passief én Actief winnen het van Actief & Passief

Het lijkt een continue strijd te zijn: die tussen de aanhangers van actief beleggen en die van passief beleggen. En de laatste tijd bevindt zich daar nog een stroming tussen: beleggers die beide vormen omarmen en de meeste heil zien in een combinatie van actief en passief beleggen. Hoe deden zij het in 2017?

Evaluatie 2017: Nauwelijks verschil in risicoprofielen

Hoe hebben vermogensbeheerders en aanbieders van profieloplossingen het gedaan in 2017? Advies-Check zocht het uit. In meerdere artikelen geeft Advies-Check een weergave van verschillende analyses. In deel 1: hoe gaan aanbieders om met risico?

Vergelijkingstool Advies-Check voortaan gratis!

Alle informatie over alle beleggingsoplossingen is voortaan gratis toegankelijk bij Advies-Check! Een abonnement is niet langer nodig. Hiermee is elke drempel weg om consumenten een compleet en goed vermogensadvies te geven. Wat betekent dit voor adviseurs? En wat is nu het verdienmodel van Advies-Check?

Advies-Check start met kennisavonden voor klanten van adviseurs

Vermogensadvies gaat onder meer over de verdeling tussen sparen, beleggen en aflossen. Maar hoe betrek je je klant hierbij? Een kennisavond over vermogensopbouw kan het startpunt zijn voor een hernieuwde adviesrelatie. Speciaal voor adviseurs, maar met name voor hun klanten organiseert Advies-Check regionale kennisavonden. Ook in jouw regio?

Klik hier voor onze meest recente nieuwsbrief.

AANBIEDER AAN HET WOORD