HET WOORD IS AAN…

Voor welke risicoprofielen bieden jullie oplossingen aan?

“Helliot Vermogensbeheer biedt vijf risicoprofielen aan, van zeer defensief tot zeer offensief. Op basis van de wensen en doelstellingen van de client worden een profiel en bandbreedtes vastgesteld waarbinnen het vermogen kan worden belegd.”

Bieden jullie naast profiel oplossingen ook nog andere diensten aan?

“Nee, wij focussen ons 100% op Vermogensbeheer.”

Waarin onderscheidt jullie oplossing zich van de concurrentie?

“In onze ogen is Vermogensbeheer niet een passieve internetdienst met indextrackers. Dat is wél zo goedkoop, maar Vermogensbeheer is meer dan goedkoop zijn. Vermogensbeheer is ontzorgen, duurzaam, beschermen en actief zijn bij een beurs die constant in ontwikkeling is en om de aandacht vraagt om in alle omstandigheden geld te verdienen en niet te verliezen.

In tegenstelling tot andere beheerders beperken wij onze bescherming niet tot het herbalanceren van portefeuilles. Echte risico’s haal je niet uit portefeuilles door ze bij te schaven. Bij bepaalde omstandigheden moet het hele vermogen worden beschermd. Het is voor ons onbegrijpelijk dat passieve beleggers het rendement dat in jaren is opgebouwd in weken laten verdampen. Hoewel de prijs die betaald wordt voor passief beleggen laag lijkt, wordt de rekening waarschijnlijk de komende jaren gepresenteerd. Afgelopen zeven jaar verdiende iedereen in een stijgende beurs, zowel actief als passief. Daarentegen zullen passieve portefeuilles bij een beurscorrectie wederom kopje onder gaan.

Het is een feit: op middellange termijn is beleggen beter dan sparen, maar als de beurs ineenzakt moet je niet stil zitten maar schakelen, op de beursvloer was het niet anders. Bij ons komen cliënten voor rust, rendement en constante bescherming van het vermogen. We noemen het beschermd beleggen, dat doen wij voor al onze cliënten.”

Hoe verloopt het proces om klant te worden?

“De meeste cliënten vinden ons door mond-tot-mond reclame, wij adverteren niet. Na een eerste kennismaking en oriënterend gesprek worden de wensen en doelstellingen, kennis en ervaring geïnventariseerd in een cliëntprofiel, waarna cliënten een startmap ontvangen met een Vermogensbeheer overeenkomst en alle benodigde documenten om een rekening te openen. Indien wij de documenten ondertekend retour ontvangen, wordt de rekening geopend en kan het vermogen op de eigen rekening worden overgeboekt en beheerd. Wij blijven direct contact met de Klant houden en ons aanpassen op de wensen van de client.”

Hoe informeren jullie klanten die bij jullie beleggen over de resultaten, het risicoprofiel waarin men belegt en eventuele wijzigingen in de portefeuille?

“Allereerst is er persoonlijk contact tussen client en één van onze senior vermogensbeheerders naar gelang client dat wenst. Op onze site worden wekelijks een outlook en doorlopend de fundamentele research per aandeel en technische analyse gepubliceerd, ook worden er regelmatig columns geplaatst. Clïenten kunnen daarnaast in onze inlogomgeving werkelijk alles zien: de portefeuille, analyses, orders, transacties, kosten, rendementen en afschriften. Ook de maandelijkse rapportages en jaaropgaven zijn in te zien en worden gearchiveerd.”

Hoe ondersteunen jullie financieel intermediairs die klanten bij jullie (kunnen) aanbrengen?

“Wij adviseren altijd om met een onafhankelijke fiscalist en/of financieel planner een inventarisatie en vermogensplan op te stellen en om deze periodiek bij te stellen, zodat veranderingen in de situatie of in de wetgeving worden doorgerekend. Helliot Vermogensbeheer besteedt de advisering over fiscaliteiten, pensioenopbouw en financiële planning voor startende cliënten dan ook uit aan onafhankelijke specialisten bij cliënten in de omgeving.

Aan beleggers die een start maken bij Helliot Vermogensbeheer tussen 1-1-2017 tot 31-12-2017, kunnen wij een onafhankelijk financieel advies aanbieden ter waarde van 1.000 euro bij een financieel adviseur naar keuze met betrekking tot de onderwerpen Financiële inventarisatie, Pensioenopbouw, Hypotheek advies of Fiscaliteiten.”