NIEUW: selecteer op basis van asset-verdeling

Het is vanaf nu mogelijk om beleggingsoplossingen te selecteren op basis van de gewenste asset-allocation. Hiermee sluit de vergelijkingstool van Advies-Check naadloos aan op financiële plannings-software. Adviseer je je klant om te beleggen in 50% aandelen en 50% obligaties? Vind nu eenvoudig passende beleggingsoplossingen!

 

Veel financiële planning-software programma’s, zoals die van Figlo, PrivateWealthSupport en Ortec, rekenen met behulp van Monte-Carlo simulaties door wat een beleggingsportefeuille kan betekenen voor de doelstellingen van een klant. Hierbij wordt dan uitgegaan van een bepaalde verdeling over aandelen en obligaties. De financiële planning-software berekent wat de meest optimale verdeling voor een klant is.

 

Het is vanaf nu bij Advies-Check mogelijk om aan de hand van de meest optimale verdeling voor je klant, te zien welke beleggingsoplossingen die gewenste verdeling (actueel) hanteren. Zo krijg je makkelijk een overzicht van passende beleggingsoplossingen voor je klant.

 

Hoe werkt het?

Je kunt in de invoervelden het percentage opgeven waaraan een beleggingsoplossing volgens jou moet voldoen als het gaat om ‘aandelen’, ‘obligaties’ of ‘overig’ (zoals kasgeld of onroerend goed). In onze database kijken we vervolgens naar de beleggingsoplossingen die hieraan voldoend. We hanteren hierbij een marge van 5% plus en min rond het percentage dat je invoert. Dus als je 50% aandelen hebt ingevuld, kijken we in de database naar beleggingsoplossingen met minimaal 45% en maximaal 55% aandelen.

Let op!

Houdt er wel rekening mee dat de asset-verdeling voor vermogensbeheerders en andere aanbieders van beleggingsoplossingen over het algemeen niet heilig is. De asset-verdeling kan van tijd tot tijd veranderen. Verreweg de meeste financiële aanbieders kijken namelijk naar de minimale en maximale volatiliteit van een beleggingsportefeuille. De berekening van deze volatiliteit is overigens vaak wel weer gebaseerd op de verdeling in verschillende beleggingsinstrumenten zoals aandelen en obligaties. Maar bedenk dus wel dat de asset-verdeling slechts een moment opname is.