Nieuwe aanbieders in de vergelijkingstool

Niet alleen is het aantal beleggende consumenten flink gegroeid in 2018, ook het aantal aanbieders is behoorlijk gestegen. Natuurlijk hebben we de vergelijkingstool van Advies-Check hierop aangepast. Nieuw in de tool: Zwitserleven Beleggen, de Vermogensverzekering van Reaal, de beleggingsstrategieën van Slim Vermogensbeheer en Aegon Beheerd Beleggen.

Opvallend is dat steeds meer verzekeraars de terugkeer maken naar beleggen. Dit jaar zijn dat Zwitserleven en Reaal. Aegon had eerder ook al beleggingsproposities, maar deze zijn dit jaar vervangen door een online beheeroplossing.

In de beleggingsoplossing van Reaal zit een verzekeringscomponent die voor de klant voor een groot deel zelf kan worden vormgegeven. Hier kan de adviseur van grote waarde zijn. Dat geldt ook voor de keuze van het risicoprofiel, dat aan de klant wordt overgelaten.

De oplossing van Zwitserleven is gebaseerd op de duurzame profielfondsen van ACTIAM. Een consument moet zelf een keuze maken welk profielfonds bij hem past. Een financieel adviseur kan hem hierbij helpen.

Aegon heeft dit jaar een beleggingsoplossing geïntroduceerd op basis van beheer.  Aegon werkt met 4 beleggingsprofielen die ‘gevuld’ worden met een combinatie van 2 beleggingsfondsen van Aegon, een aandelenfonds en een obligatiefonds.

Slim Vermogensbeheer bestaat al sinds 1972. Sinds een paar jaar heeft Slim Vermogensbeheer de mogelijkheid om zowel op basis van beheer als execution-only in de 3 beleggingsstrategieën van Slim Vermogensbeheer te beleggen. Dit jaar hebben we de strategieën in de vergelijkingstool opgenomen.