ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 22 mei 2018

Evaluatie 2017 van meer dan 260 beleggingsoplossingen
22 mei 2018

Hoe hebben vermogensbeheerders en aanbieders van profieloplossingen het gedaan in 2017? Wat scoorde beter, actief of passief? Duurzaam of ‘gewoon’? Advies-Check zocht het uit en verzamelde alle resultaten in een handige PDF die je GRATIS kunt downloaden.
Lees meer →

Hof Hoorneman winnaar op risico-rendements score
19 mei 2018

Eén van de belangrijkste criteria bij de beoordeling van beleggingsoplossingen is de verhouding tussen risico en rendement. Iedereen wil immers een zo hoog mogelijk rendement bij een zo laag mogelijk risico. Hof Hoorneman Bankiers heeft bij de meest gebruikte beleggingsprofielen in de afgelopen 3 jaar de hoogste risico/rendement-score van de 263 door Advies-Check onderzochte beleggingsoplossingen. Wat is hun geheim?
Lees meer →

Risicometer Beleggen mist effectiviteit
6 april 2018

Twee jaar geleden introduceerde de NVB de Risicometer Beleggen die aangeeft hoe volatiel een modelportefeuille mag zijn op een schaal van 1 tot 7. De meter zou vermogensbeheerders beter vergelijkbaar moeten maken. Dat nobele streven is helaas jammerlijk mislukt.
Lees meer →

Passief én Actief winnen het van Actief & Passief
5 maart 2018

Het lijkt een continue strijd te zijn: die tussen de aanhangers van actief beleggen en die van passief beleggen. En de laatste tijd bevindt zich daar nog een stroming tussen: beheerders die beide vormen omarmen en de meeste heil zien in een combinatie van actief en passief beleggen.
Lees meer →

Hoe haalbaar zijn financiële doelen?
18 april 2018

Wie vanaf zijn 68e tot zijn 90ste naast zijn AOW 1.000 euro extra per maand zou willen, moet tegen die tijd 380.000 euro hebben gespaard (rekeninghoudend met 1,5% inflatie). Maar 1.000 euro nú is niet hetzelfde als 1.000 euro over 20 jaar… Met dank aan de inflatie… Hoe haalbaar zijn financiële doelen? Met sparen of met beleggen?
Lees meer →

MIFID II zet de onafhankelijke adviseur deels buitenspel
22 mei 2018

Het was een flinke klus, maar het is gelukt. MIFID II is ingevoerd en banken en vermogensbeheerders doen hun stinkende best om het vermogen van hun klanten te beheren conform de nieuwe regelgeving. Dat lijkt positief, maar ís dat het ook?
Lees meer →

Nauwelijks verschil in risicoprofielen
26 februari 2018

Vermogensbeheer gaat over het matchen van iemands risicoprofiel met passende beleggingen. Vrijwel de meeste beheerders gebruiken hiervoor modelportefeuilles. In de praktijk blijken de portefeuilles qua risicoprofiel dicht bij elkaar te liggen.
Lees meer →

Zet duurzaam de trend in rendement?
22 april 2018

Duurzaam beleggen is een begrip dat vele betekenissen heeft. De ene aanbieder is bijvoorbeeld ‘strenger’ in de leer dan de ander. Maar hoe presteert duurzaam nu op het gebied van rendement? Advies-Check zocht het uit en bekeek de rendementen over 2017.
Lees meer →