NNEK nu ook bij Advies-Check

De vermogensbeheeroplossingen van NNEK zijn nu ook zichtbaar via Advies-Check. Daarmee is het overzicht dat Advies-Check geeft van beleggingsoplossingen die specifiek voor een bepaald risicoprofiel worden samengesteld completer dan ooit.

Diverse adviseurs hadden het al opgemerkt. NNEK ontbrak nog in het overzicht met aanbieders die gestandaardiseerde beleggingsoplossingen bieden voor verschillende risicoprofielen. Dat had zo zijn  redenen. NNEK wilde er zeker van zijn dat wij hun informatie op de juiste manier vergeleken zou kunnen worden met dat van concurrent-vermogensbeheerders. Onze recente toevoeging van het selectiefilter waarmee je als adviseur vermogensbeheeroplossingen kunt scheiden van execution-only profielfondsen, zette voor NNEK het sein op groen.

Na inzicht in de modelportefeuilles van ABN AMRO, Rabobank en talloze kleinere partijen zijn we met de modelportefeuilles van NNEK op ons platform bijna volledig in ons overzicht met ‘gestandaardiseerde’ beleggingsoplossingen voor consumenten. De druk wordt nu ook steeds groter op partijen die geen inzage willen geven, zoals Evi van Van Lanschot en Index Capital.

Met ‘gestandaardiseerde’ beleggingsoplossingen bedoelen we beleggingsoplossingen die zijn samengesteld voor een bepaald risicoprofiel, niet voor een individuele klant. Maatwerk vermogensbeheer begint vaak pas vanaf een vermogen 1 miljoen euro. Daaronder werken vrijwel alle aanbieders met modelportefeuilles. Elke klant met een bepaald risicoprofiel krijgt dan dezelfde modelportefeuille. Advies-Check wil het inzicht geven in juist die portefeuilles en het bijbehorende risico om adviseurs meer houvast te geven bij de begeleiding van hun klanten bij vermogensopbouw.