William van der Maas

“Ik ben een financiële privéchauffeur”

Ervaringen van een financieel adviseur

william_van_der_maas_05Wie ben je en wat doe je?

Ik ben William van der Maas, 45 jaar, gelukkig getrouwd en heb 3 kinderen.

Ik werk sinds 23 jaar voor IVV Instituut voor Vermogensopbouw (www.ivv-vermogensopbouw.nl). Ik ben directeur, maar noem mijzelf ook wel ‘financiële privéchauffeur’.

Wanneer ben je begonnen met vermogensadvisering?

In 1997 ben ik begonnen met het adviseren van klanten over het opbouwen, in stand houden en overdragen van hun vermogen.

Hoe is de afgelopen jaren de markt/jouw werk veranderd?

De integratie van vermogensbeheer en financiële planning maakt ons de ideale vermogensplanner. Er is veel mogelijk geworden qua efficiënt werken door software oplossingen aan de kantoorkant van het bedrijf. Daardoor is er veel tijd vrijgekomen voor de klantbeleving.  Doorlopende lange termijnplanning en portefeuille beheer, gekoppeld aan eenvoudige en inzichtelijke overzichten waarop klanten hun beslissingen kunnen baseren. Er is al veel mogelijk en er komen nog meer mogelijkheden aan als je het ons vraagt!

|  “Dankzij software oplossingen is er meer tijd voor klantbeleving.”  |

Wat zou je graag anders zien in je vak?

Een maatschappelijk geaccepteerd alternatief voor bankieren. Een grotere groep, voor de consument herkenbare, onafhankelijke vermogensplanners, die een heel mooi alternatief vormen voor het bankieren bij de reguliere grootbanken. Er is nog steeds heel veel persoonlijk maatwerk mogelijk. De gezinnen waar we voor werken waarderen het enorm. Hebben grip op allerlei scenario’s die ze financieel kunnen raken. Grip geeft rust. Dat gun ik meer gezinnen.

|  “Grip op financiële scenario’s geeft rust. Dat gun ik meer gezinnen.”  |

Welke vragen krijg je het meest van je klanten?

  • – Leef ik langer dan mijn geld?
  • – Hoe kan ik het overdragen aan mijn kinderen?
  • – Hoe betalen we een fair belastingtarief over ons spaargeld?
  • – Kan ik met gespreid beleggen alles kwijtraken?

Hoe onderscheid je je van de concurrentie?

Er bestaat maar één ‘financiële privéchauffeur’… 😉