ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 15 januari 2018

Vergelijkingstool Advies-Check voortaan gratis!
12 januari 2018

Alle informatie over alle beleggingsoplossingen is voortaan gratis toegankelijk bij Advies-Check! Een abonnement is niet langer nodig. Hiermee is elke drempel weg om consumenten een compleet en goed vermogensadvies te geven. Wat betekent dit voor adviseurs? En wat is nu het verdienmodel van Advies-Check?
Lees meer →

Advies-Check start kennisavonden voor klanten van adviseurs
11 januari 2018

Vermogensadvies gaat over de verdeling tussen sparen, beleggen en aflossen. Maar hoe betrek je je klant hierbij? Een kennisavond over vermogensopbouw kan het startpunt zijn voor een hernieuwde adviesrelatie. Speciaal voor adviseurs én hun klanten organiseert Advies-Check regionale kennisavonden. Ook in jouw regio?
Lees meer →

Hosanna op de beurs, hosanna voor de belegger?
12 december 2018

Nederland heeft weer vertrouwen in de beurs. In het afgelopen jaar zijn 170.000 mensen gaan beleggen, 14% meer dan in 2016. Dat roept herinneringen op aan de late jaren 90, toen ook een aanzwellende stroom consumenten de beurs opgingen. Is de groei wel zo positief als het klinkt?
Lees meer →

Dieper inzicht in beheeroplossingen van Evi
8 januari 2018

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn ook de vermogensbeheeroplossingen van Evi van Van Lanschot inzichtelijk bij Advies-Check. Daarmee is de vergelijkingstool Advies-Check completer dan wie ook, hoewel nog altijd verschillende partijen moeite hebben met transparantie zolang iemand geen klant is.
Lees meer →

Rekentool aangepast aan belastingregels 2018
9 januari 2018

Op 1 januari 2018 is de vermogensbelasting verlaagd. Het fictieve rendement op vermogen dat de basis is voor de belasting, sluit iets dichter aan bij het werkelijke rendement. De rekentool van Advies-Check waarmee je eenvoudig de eindwaarde van een bedrag berekent, is aangepast.
Lees meer →

Beleggingsadviseur aan het woord: “Wij zijn onafhankelijk van banken”
15 januari 2018

Spaargaren & Sommer Vermogensadvies is een beleggingsadviseur pur sang. Klanten houden zelf de regie over de beleggingen en bepalen zelf of ze de adviezen opvolgen. Maatwerk dus, een bijna uitstervende vorm van dienstverlening. Wél houdt Spaargaren & Sommer 4 risicoprofielen als basis.
Lees meer →

Risico overdrijven is ook misleiding
18 november 2017

Ze draaien weer op volle toeren, de marketingmachines van banken en verzekeraars om beleggen te promoten. Dat aan beleggen ook risico’s kleven, daar duiken de marketeers niet voor weg. Maar sommige banken gaan hierbij wel héél ver: U kunt uw inleg verliezen, zo stellen zij. En dat is opmerkelijk, zelfs misleidend.
Lees meer →

Beëindiging beleggingsadvies negeert basale klantbehoeften
9 november 2017

Het is een uitstervende vorm van financiële dienstverlening: beleggingsadvies. In ieder geval voor de zogenaamd ‘kleine’ man, de gezinnen die minder dan 75.000 euro kunnen of willen beleggen. Het wordt te duur, ook al zeggen banken dat niet met zoveel woorden. Hoe erg is deze ontwikkeling?
Lees meer →