ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 10 mei 2017

NIEUW: selecteren op basis van asset-verdeling
21 april 2017

Het is vanaf nu mogelijk om beleggingsoplossingen te selecteren op basis van de gewenste asset-allocation. Hiermee sluit de vergelijkingstool van Advies-Check naadloos aan op financiële plannings-software. Adviseer je je klant om te beleggen in 50% aandelen en 50% obligaties? Vind nu eenvoudig passende beleggingsoplossingen!
Lees meer →

Wat zijn de risico-rendement-resultaten in Q1 2017?
9 mei 2017

Alle aandacht bij het beoordelen van beleggingsresultaten gaat altijd uit naar het beleggingsrendement. Veel interessanter is de vraag hoe er door banken en vermogensbeheerders is gepresteerd afhankelijk van het risico dat is genomen. Oftewel: welke bank of vermogensbeheerder heeft het beste resultaat gehaald naar risico/rendementsverhouding?
Lees meer →

Stopzetting SNS vermogensbeheer markeert manco stringente regels rond beheer
8 mei 2017

SNS stopt met online vermogensbeheer met profielfondsen. In plaats daarvan introduceert de bank SNS Doelbeleggen met dienstverlening op basis van execution-only. Een opvallende move die blootlegt dat de strenge wettelijke regels om beleggers te beschermen falen.
Lees meer →

Helliot aan het woord: “Bij ons komen cliënten voor rust.”
27 maart 2017

Helliot Vermogensbeheer is vermogensbeheerder pur sang. Alle advisering over pensioenopbouw, fiscaliteiten en financiële planning laat het graag over aan experts. Zodat er alle focus is op het actief beheren van vermogens. “Bij ons komen cliënten voor rust, rendement en constante bescherming van hun vermogen.”
Lees meer →

Dubbele moraal AFM met betrekking tot financieel advies?
6 september 2016

Er zit iets kroms in de AFM-oproep aan huiseigenaren om naar hun adviseur te gaan voor hun aflossingsvrije hypotheek, terwijl online execution-only hypotheekadviseurs met instemming van de AFM juist die financieel adviseur buitenspel zetten. Hetzelfde gebeurt in de beleggingswereld. Is er een dubbele moraal?
Lees meer →

Imago beleggen aangetast door beleggingsverzekering
10 april 2017

Vroeger was het leven simpel. Om risico’s te verzekeren ging je naar een verzekeraar. Voor vermogensgroei, naar je bank. In de jaren ’90 werden de zaken gemixt en kwamen er beleggingsverzekeringen. Mét ondoorzichtig verpakte kostenstructuren. Niet al te succesvol voor consumenten, desastreus voor het vertrouwen in de sector. Is dat terecht?
Lees meer →

Kennissessies over vermogensadvies in Zwolle en Nijmegen
10 mei 2017

Advies-Check trekt steeds verder het land in. Samen met 4 kennispartners worden op woensdag 14 juni in Zwolle en donderdag 22 juni in Nijmegen financieel adviseurs en financieel planners geïnformeerd over de do’s en dont’s van vermogensadvies. Aanmelden is kosteloos en kan eenvoudig via de site.
Lees meer →

Whitepaper over de toekomst van financieel advies
9 mei 2017

Trainer/coach Martien Offermans van Offermans & van Gemert BV schreef een whitepaper met zijn visie op de veranderingen in de financiële dienstverlening en de toekomst van persoonlijke financiële advisering: “Veranderingen leveren altijd kansen op.”

Leestip voor elke financieel adviseur!

Lees meer →