ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 13 maart 2017

Het ene risicoprofiel is het andere niet. Of toch wel?
10 maart 2017

Wie wil beleggen en kiest voor vermogensbeheer, loopt bij de ene aanbieder meer beleggingsrisico dan bij de andere. Je persoonlijke situatie wordt namelijk door elke financiële aanbieder anders geïnterpreteerd. Best gek dat consumenten en adviseurs daar zo weinig invloed op hebben. Zou dat niet anders moeten?
Lees meer →

Hulp van financieel adviseur bij bepalen risicoprofiel kan lonen
6 maart 2017

Lage kosten zijn de slimste belegging, zo concludeerde onderzoeksbureau Morningstar. Dit geldt uiteraard voor de kosten van beleggen, maar ook voor de dienstverlening daaromheen: het praatje met de adviseur, de bewaking van het klantprofiel, de uitleg richting de klant. Hoeveel mag dat kosten?
Lees meer →

BeSmart aan het woord: “Wij geloven niet in timing van de markt”
10 maart 2017

BeSmart is een jonge speler in de beleggingswereld. BeSmart beheert geen vermogens, maar adviseert. De beleggingsoplossingen die BeSmart adviseert voor hun klanten bestaan uitsluitend uit ETF’s. “Het is een (wereldwijd) markvolgende strategie tegen lage kosten.”
Lees meer →

Wat kan je klant doen om minder vermogensbelasting te betalen? Robeco legt uit.
21 februari 2017

Vanaf maart moet de belastingaangifte over 2016 weer worden ingediend en dat geldt natuurlijk ook voor de belasting over het vermogen. Maar veel mensen vragen zich af wat ze kunnen doen om minder vermogensbelasting te betalen. Robeco geeft enkele tips.
Lees meer →

Wel of niet beleggen is nog te vaak een marketingverhaal
18 februari 2017

Het aantal consumenten dat is gaan beleggen nam weliswaar in 2016, maar is verwaarloosbaar als je kijkt naar het aantal dat níet belegt en wél spaaroverschot heeft. Desinteresse voert de boventoon. Wantrouwen speelt een rol. Financieel adviseurs gaan hier makkelijk in mee. Te gemakkelijk misschien?
Lees meer →

Kennissessies over vermogensadvies in volle gang
10 maart 2017

Veel financieel adviseurs wíllen hun klanten wel begeleiden bij de groei van hun vermogen maar twijfelen over hun eigen kennis en de juridische grenzen van vermogensadvies. Daarom organiseert Advies-Check samen met kennispartners kennissessies. Aanmelden kan nog!
Lees meer →

Hoe presteerden beleggingsaanbieders in 2016?
18 januari 2017

Hoe presteerden de beleggingsoplossingen die in het overzicht van Advies-Check zijn opgenomen in 2016? De verschillen zijn groot. In het gemiddelde risicoprofiel zelfs meer dan 18%. Bekijk de infographic!
Lees meer →

Kun je appels met peren vergelijken?
9 januari 2017

Beleggingsoplossingen zijn er vele soorten en maten. Zo zijn er verschillen in beleggingsstrategie, kosten, doelstellingen en risico. Maar voordat je als adviseur die verschillen beoordeelt, is de eerste vraag: Welke vorm van dienstverlening kies je? Vermogensbeheer, advies of execution-only?
Lees meer →