ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 22 december 2016

Hoe presteren passieve beleggingsoplossingen?
13 december 2016

Passief beleggen wint steeds meer terrein. Dit jaar ging meer geld naar indextrackers dan naar traditionele ‘actieve’ beleggingsfondsen. Er komen ook steeds meer kant-en-klare beleggingsoplossingen die volledig bestaan uit indextrackers. Hoe doen zij het?
Lees meer →

Risico’s van vermogensbeheer nog altijd een blackbox
15 december 2016

De toekomstbestendigheid van het verdienmodel van financieel adviseurs blijft een hot topic. Maar hoe zit het met de toekomstbestendigheid van hun advieswerkzaamheden? Sluit de advisering van nu wel aan bij de klantbehoeften van de toekomst?
Lees meer →

Meer rust met maandelijks beleggen
20 december 2016

Het is de mantra van elke beleggingsadviseur: spreiden vermindert de risico’s van beleggen. Maar dan gaat het vrijwel altijd over spreiden in beleggingen en beleggingscategorieën. Minder bekend is het beperken van risico door spreiding in tijd.
Lees meer →

Kun je appels met peren vergelijken?
9 december 2016

Beleggingsoplossingen zijn er vele soorten en maten. Zo zijn er verschillen in beleggingsstrategie, kosten, doelstellingen en risico. Maar voordat je als adviseur die verschillen beoordeelt, is de eerste vraag: Welke vorm van dienstverlening kies je? Vermogensbeheer, advies of execution-only?
Lees meer →

Doe meer met je diploma Wft Vermogen
21 december 2016

Wft Vermogen is vaak een noodzakelijk kwaad. Bijvoorbeeld voor hypotheekadviseurs. Is de buit eenmaal binnen, dan krijgt het diploma nauwelijks aandacht. ‘Eeuwig zonde’ vindt Lindenhaeghe-trainer René Kuiper. “Wft Vermogen is een miskend diploma!”
Lees meer →

Succesvolle kennissessie
17 november 2016

De 1e regionale kennissessie van Advies-Check was een succes. Ruim 30 financieel adviseurs uit de omgeving van Leiden kregen 16 november 2016 van Knab, Think ETF’s, de AFM, Lindenhaeghe en Advies-Check informatie over de ‘do’s en don’ts van vermogensadvies’.
Lees meer →

Index People aan het woord
22 september 2016

Elke maand een bank of vermogensbeheerder aan het woord over hun beleggingsoplossing.

Index People: “Wij zijn één van de weinige partijen die niet proberen om ‘de markt’ te verslaan.”
Lees meer →

Fijne feestdagen en een inspirerend 2017
21 december 2016

Dirk de Vlaam en Esther Waal wensen je sfeervolle kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. We hopen je het komende jaar volop te inspireren om je klanten goed te begeleiden bij de groei van hun vermogen. We hebben hiervoor plannen genoeg!
Lees meer →