ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 14 november 2016

Onafhankelijk advies kan wel wat transparantie gebruiken
11 november 2016

Er zijn talloze argumenten om aan te nemen dat alleen integraal onafhankelijk advies écht toekomst heeft. Maar dit kan niet zonder transparantie. En daar schort het nog wel eens aan. Met name bij beleggingsproducten. Of het nu gaat om beleggen in box 1 of box 3, aanbieders zijn bijzonder terughoudend in het verstrekken van informatie over de inhoud van de producten.
Lees meer →

Adviseren over kant-en-klare beleggingsoplossingen: grijs gebied of niet?
9 november 2016

Steeds meer banken en vermogensbeheerders introduceren kant-en-klare beleggingsproducten om vermogen op te bouwen bij een bepaald risicoprofiel. Ze blinken vaak uit in eenvoud, maar worden nog door weinig onafhankelijk financieel adviseurs betrokken in hun advisering over vermogensopbouw. Waarom is dat?
Lees meer →

Tips voor het gebruik van de vergelijkingstool van Advies-Check
11 november 2016

De vergelijkingstool van Advies-Check geeft je een bulk aan informatie. Maar waar moet je nu precies op letten als je een passende beleggingsoplossing wilt selecteren? We geven je graag 3 belangrijke tips.
Lees meer →

Ervaringen van een financieel adviseur: Bert de Wolff
9 november 2016

Bert de Wolff van AMeye Consult vertelt over zijn ervaringen als financieel adviseur: “Klanten met een vermogen van een paar ton hebben dezelfde vermogensvraagstukken als klanten van een miljoen.”
Lees meer →

MIFID II beschermt de consument dubbel en dwars. Of toch niet?
3 november 2016

Banken en vermogensbeheerders hebben veel werk aan MIFID II om de belegger van de toekomst te beschermen. Staan financieel adviseurs en planners juichend langs de lijn met hun klanten?
Lees meer →

Vormen van vermogensopbouw
11 november 2016

Beleggen in aandelen en obligaties is al bereikbaar vanaf 10 euro per maand. Maar het scheelt in vorm van dienstverlening én kosten of je klant kiest voor execution-only of beheer. Waar kies jij voor?
Lees meer →

Eerste kennissessie Advies-Check ism Knab, Think ETF’s, Lindenheaghe en AFM
14 november 2016

Woensdag 16 november 2016 organiseert Advies-Check in Leiden de eerste kennissessie voor financieel adviseurs, accountants en belastingadviseurs over de do’s en don’ts bij vermogensopbouw.
Lees meer →

Nieuw bij Advies-Check: Rekentool
14 november 2016

Advies-Check is uitgebreid met een rekentool. Hiermee zie je snel wat een inleg oplevert bij een bepaald rendement, rekeninghoudend met inflatie en vermogensbelasting. Handig tijdens je gesprek met een klant!
Lees meer →