ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 1 augustus 2017

NIEUW: selecteer op duurzaamheid
20 juli 2017

Duurzaam beleggen wint aan populariteit. Niet zo gek dat steeds meer aanbieders overgaan op duurzaam investeren of oplossingen aanbieden met uitsluitend duurzame beleggingen. Vanaf nu kun je ze eenvoudig terugvinden bij Advies-Check.
Lees meer →

Hoe doorbreken we de vicieuze cirkel rond beleggen voor later?
26 juli 2017

De betutteling is voorbij, de burger is zelf verantwoordelijk voor zijn toekomstige financiële situatie. Niet dat die burger daar iets mee doet overigens. Het financieel bewustzijn is laag en maar weinigen verdiepen zich in hun pensioen. Ook beleggen staat laag op de agenda. Zo’n 77% van de Nederlanders belegt niet. Door angst, wantrouwen en kennisgebrek. Is er nog iets aan te doen?
Lees meer →

Demoversie Private Asset Planner tijdelijk gratis
27 juli 2017

Wil je snel zien of de vermogens- of inkomensdoelstelling van je klant haalbaar is? Maak dan nu gebruik van de demoversie van de Private Asset Planner. Deze tool is ontwikkeld door PrivateWealthSupport, de softwarebouwer voor geïntegreerde financiële planning en strategische asset allocatie. Nu tijdelijk gratis beschikbaar!
Lees meer →

Kaya Capital: “Wij zijn de coördinator voor familievermogens.”
20 september 2016

Kaya Capital is opgezet door en voor een aantal families. Daarmee heeft en houdt Kaya Capital dezelfde belangen als elke nieuwe klant. Kaya Capital belegt in feite passief. Maar als er reden is tot ingrijpen, dan wordt actief opgetreden.  “Wij monitoren en adviseren over het totale (familie)vermogen vanuit een vermogensbehoud en risicobeheer perspectief.”
Lees meer →

Angst voor de Wft-zorgplicht… terecht of niet?
18 juli 2017

Het lijkt niet zo ingewikkeld, wie als professional een consument ergens over adviseert heeft een verantwoordelijkheid. Het geadviseerde moet immers bij die persoon passen. Dat geldt voor een diëtist, een loodgieter, een personal trainer. Het is voor een financieel adviseur niet anders. Maar wie bij vermogensadvies direct aan de Wet op het financieel toezicht (Wft) denkt, heeft het mis.
Lees meer →

Imago beleggen vertroebeld door aanhoudende aandacht voor woekerpolissen
1 juli 2017

De aanhouder wint, zo blijkt na recente uitspraken over woekerpolissen. Verzekeraars leden gevoelige nederlagen. Winst voor de consument, zou je denken. Maar de aandacht voor alle negatieve aspecten van de beleggingsverzekeringen van weleer, stelt ook het beleggen an sich in een kwaad daglicht. En dat is minder positief.
Lees meer →

Index People aan het woord
22 september 2016

Elke maand een bank of vermogensbeheerder aan het woord over hun beleggingsoplossing.

Index People: “Wij zijn één van de weinige partijen die niet proberen om ‘de markt’ te verslaan.”
Lees meer →

NNEK nu ook bij Advies-Check
28 juli 2017

De vermogensbeheer-oplossingen van NNEK zijn nu ook zichtbaar via Advies-Check. Daarmee is het overzicht dat Advies-Check geeft van beleggingsoplossingen die specifiek voor een bepaald risicoprofiel worden samengesteld completer dan ooit.
Lees meer →