ADVIES-CHECK UP – nieuwsbrief 15 september 2017

NIEUW: selecteer op duurzaamheid
15 september 2017

Duurzaam beleggen wint aan populariteit. Niet zo gek dat steeds meer aanbieders overgaan op duurzaam investeren of oplossingen aanbieden met uitsluitend duurzame beleggingen. Vanaf nu kun je ze eenvoudig terugvinden bij Advies-Check.
Lees meer →

Hoe doorbreken we de vicieuze cirkel rond beleggen voor later?
26 juli 2017

De betutteling is voorbij, de burger is zelf verantwoordelijk voor zijn toekomstige financiële situatie. Niet dat die burger daar iets mee doet overigens. Het financieel bewustzijn is laag en maar weinigen verdiepen zich in aanvullende pensioenmogelijkheden. Ook beleggen staat laag op de agenda. Zo’n 77% van de Nederlanders belegt niet. Door angst, wantrouwen en kennisgebrek. Is er nog iets aan te doen?
Lees meer →

Demoversie Private Asset Planner gratis voor bezoekers Advies-Check
27 juli 2017

Wil je snel zien of de vermogens- of inkomensdoelstelling van je klant haalbaar is? Maak dan nu gebruik van de demoversie van de Private Asset Planner. Deze tool is ontwikkeld door PrivateWealthSupport, de softwarebouwer voor geïntegreerde financiële planning en strategische asset allocatie. Nu gratis beschikbaar voor jou als bezoeker van Advies-Check!
Lees meer →

Kaya Capital: “Wij zijn de coördinator voor familievermogens.”
27 juli 2017

Kaya Capital is opgezet door en voor een aantal families. Daarmee heeft en houdt Kaya Capital dezelfde belangen als elke nieuwe klant. Kaya Capital belegt in feite passief. Maar als er reden is tot ingrijpen, dan wordt actief opgetreden. “Wij monitoren en adviseren over het totale (familie)vermogen vanuit een vermogensbehoud en risicobeheer perspectief.”
Lees meer →

Angst voor Wft-zorgplicht… terecht of niet?
16 augustus 2017

Het lijkt niet zo ingewikkeld, wie als professional een consument ergens over adviseert heeft een verantwoordelijkheid. Namelijk dat het geadviseerde bij die persoon past. Dat geldt voor een diëtist, een loodgieter en dat is voor een financieel adviseur niet anders. Bij zijn hele doen en laten heeft hij te maken met een zorgplicht. Maar wie bij vermogensadvies direct aan de Wft denkt, heeft het mis.
Lees meer →

NNEK nu ook bij Advies-Check
27 juli 2017

De vermogensbeheeroplossingen van NNEK zijn nu ook zichtbaar via Advies-Check. Daarmee is het overzicht dat Advies-Check geeft van beleggingsoplossingen die specifiek voor een bepaald risicoprofiel worden samengesteld completer dan ooit.
Lees meer →

Kennissessies in Rotterdam en Haarlem
25 juli 2017

Advies-Check organiseert ook dit najaar weer kennissessies over vermogensadvies. De sessies zijn gratis toegankelijk voor financieel adviseurs die meer willen weten over de do’s en don’ts van vermogensadvies. Met inhoudelijke bijdragen van Think ETF’s, Nationale-Nederlanden, Lindenhaeghe, Ortec Finance en Figlo.
Lees meer →

Imago van beleggen vertroebeld door de beleggingsverzekering
30 juni 2017

Vroeger was het leven simpel. Om risico’s te verzekeren ging je naar een verzekeraar. Om vermogen op te bouwen, naar een bank. In de jaren ’90 werden de zaken gemixt en kwamen er beleggingsverzekeringen op de markt. Mét ondoorzichtig verpakte kostenstructuren. Niet al te succesvol voor consumenten, desastreus voor het vertrouwen in de sector. Is dat terecht?
Lees meer →